Miresevini ne faqen e Keshillit Kombetar Shqiptar

PËR HERË TË DYTË BRENDA MË PAK SE 2 MUAJ, AMBASADORI I DELEGACIONIT TË BE-SË, SEM FABRICI VIZITË KËSHILLIT KOMBËTAR SHQIPTAR (KKSH)

Gjatë ditës së sotme, kryetari i KKSH, Ragmi Mustafa priti në selinë e këtij institucioni Ambasadorin e delegacionit të BE-së, Sem Fabrici. 
Kryetari Mustafa e njoftoi Ambasadorin për punën e deritanishme nga udhëheqësia e re e KKSH, fokusin e madh që po i jepet mundësisë së zgjidhjes së problemit tashmë të njohur edhe për ndërkombëtarët, për mungesën e teksteve mësimore në gjuhën shqipe.

Selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Bujanoc vizitoi shefi i zyrës se Këshillit të Evropës, Tobias Flessenkemper dhe asistentja e tij Mona Alghaith

Selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Bujanoc vizitoi shefi i zyrës se Këshillit të Evropës, Tobias Flessenkemper dhe asistentja e tij Mona Alghaith.
Gjatë takimit kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Ragmi Mustafa dhe bashkëpunëtorët e tij njoftuan shefin e Këshillit të Evropës për çështje si, pasivizimi i vendbanimeve të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë; mospërfshirja e shqiptarëve nëpër institucionet shtetërore; problemet në arsim si mungesa e teksteve mësimore në gjuhën shqipe; sfida qe po rëndojnë shqiptarët e Luginës së Preshevës.
Gjithashtu, është vënë theks i veçantë në shqyrtimin e zbatimit të konventave evropiane dhe mos realizimi i të drejtave që derivojnë.

Me shumë

Kryetari KKSH-së vizit ambasadës Çeke

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, gjatë ditës u mirëprit në Ambasadën Çeke në Beograd, nga ambasadori Tomas Kuchta si dhe e dërguara speciale e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Çekisë, Janina Hrebickova.
Gjatë takimit të sotëm u shtjellua situata në Ballkanin Perëndimor, me theks të veçantë për procesin e normalizimit të marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë dhe përfshirjen e Luginës së Preshevës.
Kryetari Mustafa theksoi se pasur parasysh ngecjen e proceseve që shqiptarëve të Luginës së Preshevës të i sigurohet standardizimi i të drejtave sipas konventave ndërkombëtare, mosrealizimi i premtimeve paraprake që përfaqësuesit politik të shqiptarëve kanë pasur nga Qeveria e Serbisë, çështja e Luginës së Preshevës duhet të bëhet fakt në këtë proces, qoftë edhe pas ndryshimeve në Bruksel.Me shumë

Komiteti Këshillues i Këshillit të Evropës për Mbrojtjen e Pakicave Kombëtare të përbërë nga Edita Ziobiene, Marie Hagsgard, Petter Wille, Jean-Etienne Kautzmann vizituan Këshillin Kombëtar Shqiptar

Sot, Komiteti Këshillues i Këshillit të Evropës për Mbrojtjen e Pakicave Kombëtare të përbërë nga Edita Ziobiene, Marie Hagsgard, Petter Wille, Jean-Etienne Kautzmann vizituan Këshillin Kombëtar Shqiptar.
Gjatë takimit pjesëtarët e Këshillit të Evropës u njoftuan nga kryetari Ragmi Mustafa dhe bashkëpunëtorët e tij për sfidat dhe çështjet ende të pazgjidhura të të drejtave të shqiptarëve të Luginës së Preshevës.
Çështje si, pasivizimi i popullsise, mospërfshirja e shqiptarëve nëpër institucionet shtetërore,problemet në arsim si mungesa e librave, mospërfillja e marrëveshjeve të mëhershme në mes të liderëve shqiptar dhe shtetit serb ishin tema të cilat u shtjelluan në këtë takim.

Me shumë