• KRYETARI MUSTAFI TAKON AMBASADORIN E SHQIPËRISË

  13.12.2018 14:58

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari dhe zëvendëskryetari Ragmi Mustafi e Enver Mehmeti u takuan me  Ambasadorin e Shqipërisë në Beograd, Ilir Boçka dhe bashkëpunëtorin e tij Virgjil Muçi.
  Gjatë takimit ndër të tjera është biseduar me shumë interes për gjitha fushat e Këshillit Kombëtar Shqiptar, e në veçanti për fushën e arsimit dhe kulturës dhe qasjes së KKSH ndaj zgjidhjeve të sfidave të vjetra e të reja.

   

 • KKSH reagon në Diten nderkombetare të njeriut

  10.12.2018 14:26

  10 Dhjetori shënon Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut. Shënohet si përkujtim i përvitshëm i Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut, e cila u miratua në 10 dhjetor të vitit 1948 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Mbas këtij akti historik, Asambleja ftoi të gjitha shtetet anëtare që ta shpallin këtë deklaratë si ideal të përgjithshëm të cilin duhet ta arrijnë të gjithë popujt dhe të përpiqen që të përhapet, paraqitet, lexohet dhe të shpjegohet.

   

 • Kryetari Mustafa takim me OSBE-në

  7.12.2018 11:42

  Pas pritjes në koktejin për fund vit nga kreu i misionit të OSBE-së në Serbi, Ambasadori Andrea Orizio. Sot në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Ragmi Mustafa, u takua me Shefin e misionit të OSBE-së zyra në Bujanoc, Giacomo Bosisio.
  Gjatë takimit janë biseduar shumë tema, ndër të tjera theksi i është vënë konsumimit të kompetencave ligjore si dhe realizimin të drejtave të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.


   

 • Seanca e V-të e KKSH-së

  21.9.2018 14:33

  Këshilli Kombëtar Shqiptar mbajti sot seancën e rregullte me të vetmen pikë të rendit të ditës, aprovimin e Konkluzionit me të cilin konstatoi se Vendimi i Qeverisë së Republikës së Serbisë, përkatësisht i Ministrisë për administratë shtetërore dhe vetëqeverisje lokale mbi shpalljen e zgjedhjeve për Këshillat Kombëtare të Pakicave Kombëtare (“Gazeta zyrtare RS” nr. 63/19), i cili përcakton numrin prej 15 anëtarëve për Këshillin Kombëtar Shqiptar nuk e pasqyron proporcionin e numrit të përgjithshëm të bashkësisë shqiptare në Republikën e Serbisë, të garantuar me Kushtetutën, Ligjin për Këshillat Kombëtare të Pakicave Kombëtare dhe Ligjin mbi mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të Pakicave Kombëtare.

   

 • Përfaqësuesit e Amerikës në KKSH

  15.8.2018 11:21

  Kryetari i Këshillit  Kombëtar Shqiptar, z.Shukri Ymeri, u takua dje në selinë e KKSH-së në Bujanoc me Sekretarin e dytë, departamenti politik i ambasadës Amerikane ne Beograd z.Adam Schik, dhe bashkëpunëtorin e tij z.Denis Ibishbegoviq. 


   

 • IN MEMORIAN

  27.7.2018 15:31

  Një luftëtar i madh për lirinë dhe pavarësinë e shqiptarëve të Kosovës ka vdekur.
  Adem Demaçi është ëmblema e rezitencës shqiptare në ish Jugosllavi. Rezistenca e tij paqësore shkundi themelet regjimit të kohës dhe “zbuloi” boshllëkun e ideologjisë shtypëse dhe me këtë tregoi se lidershipi moral është më i fuqishëm se represioni.

   

 • Kryetari Ymeri takon drejtuesin e Universiteti të Mjekësisë në Tiranë

  19.7.2018 10:12

  Kryetari i Këshilli Kombëtar Shqiptar, Shukri Ymeri dje ka realizuar një takim pune me Rektorin e Universitetit të Mjekësisë, Prof. Dr. Arben Gjata në Tiranë. 
  Gjatë këtij takimi janë diskutuar të gjitha çështjet për studentët nga Lugina e Preshevës si dhe akomodimi brenda këtij institucioni akademik.

   

 • KKSH përshëndetë dhe mbështetë aprovimin e Deklaratës Politike dhe të Reagimit nga Kuvendit Këshilltarëve Shqiptarë të Luginës së Preshevës

  16.7.2018 14:30

  Këshilli Kombëtar Shqiptar përshëndetë dhe mbështetë aprovimin e Deklaratës Politike dhe të Reagimit Kuvendit Këshilltarëve Shqiptarë të Luginës së Preshevës në seancën e 14.07.2017 në Bujanoc

   

 • URIME FESTA E FITËR BAJRAMIT

  14.6.2018 15:16

  Në emër të Këshilli Kombëtar Shqiptar, kryetari Shukri Ymeri, uron të gjithë besimtarët mysliman me rastin e festës së Fitër Bajramit, përfundimin e Muajit të shenjtë të Ramazanit. 
  Në mbështetje të traditës sonë të mirë urojmë që kjo festë të përcillet jo vetëm me urime të mira e vizita tek të afërmit, por edhe me vepra të mira. Sepse kjo ditë është ditë e mëshirës, faljes, mirëkuptimit, mirësisë dhe paqes. 

   

 • Reagim!

  24.5.2018 08:36

  Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH) ka reaguar ashpër rreth mos përdorimit të gjuhës shqipe në tabelat e komunikacionit ku shprehet emërtimi i vendbanimeve shqiptare në Luginën e Preshevës.


   

 • Lejohen edhe pesë tekste mësimore nga Republika e Shqipërisë për nxënësit e Luginës

  23.5.2018 12:29

  Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH) njofton se në bashkëpunimi me Shtëpinë botuese “Albas” nga Tirana dega në Preshevë ka arritur të sigurojë edhe pesë tekste shkollore më bashkëkohore në gjuhën shqipe nga Republika e Shqipërisë edhe atë: -„Edukimi i artit figurativ 1“, Shtëpia botuese “Albas” Sh. P. K. Tiranë 2010, me autore Ledija Konstandini; - „Edukimi i artit figurativ 2“, Shtëpia botuese “Albas” Sh. P. K. Tiranë 2009, me autore Ledija Konstandini; - „Edukimi i artit figurativ 3“, Shtëpia botuese “Albas” Sh. P. K. Tiranë 2009, me autore Ledija Konstandini; - „Abetare“, Shtëpia botuese “Albas” Sh. P. K. Tiranë , me autor Rita Petro, Mirela Tërova, Natasha Pepivani, Flutura Çitaku dhe Vehbi Kadriu; - „Dituri Natyre 1“, Shtëpia botuese “Albas” Sh. P. K. Tiranë 2012, me autor Anthony Russell;.

   

 • Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe Këshillit Kombëtar Boshnjak nënshkruajnë Memorandum Bashkëpunimi

  4.5.2018 09:13

  Qëllimi i nënshkrimit të këtij Memorandumi është bashkëpunimi në projekte të përbashkëta dhe planifikimi i aktiviteteve të përbashkëta në sferat kompetente të këshillave.

   

 • Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për këshillat kombëtare të pakicave nacionale

  18.4.2018 11:07

  Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për këshillat kombëtare të pakicave nacionale është një nga ligjet më të rëndësishme për pakicat dhe në veçanti për pakicën kombëtare shqiptare. 
  Këshilli Kombëtar Shqiptar ka qenë që në fillim shumë aktiv me propozime, vërejtje dhe sugjerime brenda Grupit Koordinues të këshillave kombëtare të pakicave nacionale si dhe në diskutimet publike të organizuara nga Ministria Administratës Shtetërore dhe Vetëqeverisjes Lokale dhe OSBE-ja.

   

 • KKSH FTON PËR QETËSI

  30.3.2018 09:02

  Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH) me shqetësim dhe kujdese është duke përcjellë situatën e sigurisë në Luginën e Preshevës dhe në rajon.
  Gjatë ditës së djeshme shumë banorë të Preshevës u alarmuan nga prania e avionëve luftarakë të Serbisë, të cilët zgjodhën që të fluturonin mbi kokat e banorëve të kësaj zone e përqark hapësirës kufitare me Kosovën.
  Që nga relaksimi i Zonës Ajrore të Sigurisë ky është fluturimi i pazakontë në lartësi tejet të ulëta e që KKSH e cilëson si provokim për tensionim të gjendjes në Luginën e Preshevës dhe shpreh shqetësimet për një hakmarrje të mundshme pas ngjarjeve në veriun e Mitrovicës

   

 • Pritje per shefin e zyres se OSBE ne Bujanoc

  20.2.2018 15:24

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Shukri Ymeri, u takua me Shefin e misionit të OSBE-së zyra në Bujanoc, Giacomo Bosisio. Gjatë këtij takimi është biseduar për çështjet që janë në kompetencë të KKSH-së e posaçërisht vëmendje i është kushtuar gjendjes së arsimit me mësim në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës. Duke u fokusuar në mungesën e teksteve shkollore në gjuhën shqipe dhe shkollimin e lartë të shqiptarëve,problemi i mosnjohjes së diplomave dhe fushave tjera,mos organizimin e provimit profesionale per mesimedhenesit. Gjatë takimit janë biseduar shumë tema, ndër të tjera theksi i është vënë situatës politike dhe të sigurisë në rajon si dhe reflektimi i saj në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.


   

 • LPD URON KRYETARIN E KKSH

  20.2.2018 11:16

  Kryetari i Keshillit Kombetar Shqiptar dje priti kryesin e Levizjes se Progresit Demokratik te cilet Uruan kryetarin Shukri Ymeri per zgjedhjen dhe njeherit i shprehen mbeshtetjen dhe bashkepunimin ne te ardhmen ashtu qe rruga e trasuar e ishkryetarit tashme te ndjer Jonuz Musliu te vazhdoj ne avansimin e te drejtave te shqiptareve.

   

 • Zgjidhet kryetari i KKSH-së

  20.2.2018 11:05

  Duke u nisur nga fakti i vdekjes së kryetarit të Këshillit Jonuz Musliu, dhe me qëllim të evitimit të shpërbërjes së Këshillit dhe për pasojë ardhjen e masave të jashtëzakonshme, Këshilli Kombëtar Shqiptar sot mbajti seancë të rregulltë me pikë të veçantë të rendit të ditës - zgjedhja e kryetarit të Këshillit.

  Anëtarët e Këshillit zgjedhën në përbërje të zgjeruar për kryetar z. Shukri Ymerin. Më pas pastaj u procedua edhe me zgjedhjen e funksioneve përcjellëse dhe për zëvendës kryetare u zgjedh znj. Ardita Sinani dhe për kryetar të Organit Ekzekutiv z. Galip Beqiri.


   

 • IN MEMORIAN

  19.1.2018 15:32

  KËSHILLI KOMBËTAR SHQIPTAR mbajti sot mbledhjen komemorative në nderim të jetës dhe veprës së Jonuz Musliut, kryetarit të Këshillit.
  Jonuz Musliu ka lindur më 5 janar të viti 1959 në fshatin Konçul të Komunës së Bujanocit, shkollimin fillorë dhe atë të mesëm e ka përfunduar në vendlindje ndërsa në Shkup ka studiuar shkencat natyrore drejtimin Biologji – Kimi.
  Si aktivist i hershëm i çështjes kombëtare, Jonuz Musliu, dënohet nga strukturat e ish Jugosllavisë me tetë vite heqje lirie, gjashtë prej të cilave i ka mbajtur.
  Junuz Musliu ish i burgosur politik dhe veprimtarë i hershëm i çështjes kombëtare, që në fillet e saja rreshtohet në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, pas luftës ishte pjesë e Trupave Mbrojtëse të Kosovës, ndërsa ishte ndër themeluesit e parë të Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc.
  Me fillimin e negociatave për zgjidhjen e çështjes së shqiptarëve të Luginës së Preshevës, Musliu emërohet nga Shtabi i Përgjithshëm i UÇPMB-së, Kryetar i Këshillit Politik të UÇPMB-së.

   

 • Përfundon trajnim për mësimdhënës

  30.5.2017 11:22

  Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH), në bashkëpunim me Universitetin publik të Gjilanit “Kadri Zeka” si dhe në bashkëpunim me shkollat në gjuhën shqipe në Preshevë ka mbajtur trajnimin një ditorë me mësimdhënësit klasor dhe lëndor pas atij që ishte mbajtur në Bujanoc. Ashtu si në Bujanoc edhe në Preshevë kishte një interesim të jashtëzakonshëm të mësimdhënësve nga komuna e Preshevës. Me këtë rast edhe përfundon ky projekt i përbashkët me institucionet e Republikës së Kosovës

   

 • URIMЕ MUAJI I RAMAZANIT

  29.5.2017 09:33

  Me rastin e fillimit të muajit të Shenjtë të Ramazanit, kryetari Jonuz Musliu në emër të Këshillit Kombëtar Shqiptar, i uron të gjithë besimtarët mysliman.Urojmë që ky muaj të sjell paqe, shëndet, harmoni, begati dhe lusim All-llahun e Plotfuqishëm që të na e lehtësojë agjërimin dhe të na i pranojë veprat e mira.

   

 • KKSH - PËRSHËNDET LIRIMIN E RAMUSH HARADINAJT

  27.4.2017 15:09

  Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe kryetari i këtij institucioni të lartë, nga Lugina e Preshevës, Jonuz Musliu, me kënaqësi ka pranuar lajmin për vendimin e Gjykatës  në Colmar të Francës, për lirimin pa kusht të ish kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj.
  i cili që nga 4 janari, i këtij viti, u pat ndaluar nga autoritetet e Bazelit, në bazë të një fletarresti të lëshuar nga Interpoli serb.

   

 • U nënshkrua marrëveshje bashkëpunimi mes Universitetit ”Kadri Zeka” dhe Këshillit Kombëtar Shqiptar

  6.4.2017 11:56

  Rektori i Universitetit  “Kadri Zeka” në Gjilan, Bajram Kosumi dhe  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar Jonuz Musliu, kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi. Qëllimi i kësaj marrëveshje është bashkëpunimi profesional për trajnimin e mësimdhënësve të shkollave fillore dhe të mesme të Luginës së Preshevës (Preshevë, Bujanoc, Medvegjë) si dhe aspekte tjera  për përgatitjen e kuadrove të reja në fushën e arsimit, bashkëpunimi në mes të palëve rreth kuotave të regjistrimit të studentëve të rinj në UKZ, vendosja e kritereve për aplikim për studentë të rinj nga Lugina në UKZ, organizimi i tryezave të përbashkëta debatuese, organizimi i konferencave të përbashkëta, si dhe bashkëpunime të tjera të cilat mund të ndërlidhen me aspektin e edukimit.

   

 • Urime mësues

  7.3.2017 11:43

  Këshilli Kombëtar Shqiptar, uron 7 Marsin – Ditën e Mësuesit!
  Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe kryetari i këtij institucioni më të lartë të shqiptarëve në Luginën e Preshevës, z. Jonuz Musliu, përgëzon mësimdhënësit shqiptar për 7 Marsin - Ditës e Mësuesit. 

   

 • DEMANT

  10.1.2017 14:10

  DEMANT NDAJ SHKRIMIT TË www.presheva.com(http://presheva.com/?p=66087) të datës 27.12.2016
  Me këtë Këshilli Kombëtar Shqiptar DEMANTON lajmin e publikuar në web portalin www.presheva.com me titull ”Komunat i paguajnë 1.8 milion dinar KNSH-së për botimin e një numri të Nacionalit?” 

  Duke demantuar dhe shprehur korrektësinë njoftojmë që shpenzimet për botimin e revistës Nacionali kanë kushtuar  gjithsejt  116.940,00 din (njëqindëegjashtëmbëdhjetmijë e nëntëqindekatërdhjet dinar) me gjithë punën e profesionistëve (argument fletëpagesat e kryera).
  Lajmi i publikuar në portalin e lartëpërmendur dhe në disa të tjerë që po qarkullon në Luginë,  nuk është i vërtetë.

   

 • Mbahet takimi i parë për realizimin e Marrëveshjes së Nishit, Rama-Vuçiq

  13.12.2016 12:56

  Me ftesë të Ambasadorit të Republikës së Shqipërisë në Beograd, Ilir Boçka, është mbajtur takimi parë mes përfaqësuesve të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik të Republikës së Serbisë, Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Këshillit Kombëtar Shqiptarë dhe përfaqësuesit Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në ambientet e kësaj Ambasade.

   

 • Fondacioni politik Konrad Adenauer vizitoi KKSH-në

  13.9.2016 13:10

  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, z. Jonuz Musliu me bashkëpunëtor, në zyret e Këshillit priti sot delegacionin gjerman në kuadër të Fondacionit politik Konrad Adenauer të udhëhequr nga drejtori për Serbi z. Norbert Beckman-Dierkes

  .

   

 • Kryetari Musliu Uron Nxënësit për 1 Shtator

  2.9.2016 07:07

  Me rastin e fillimit të vitit shkollor 2016/2017, kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu, në emër të këtij institucioni shpreh urimet më të sinqerta për të gjithë nxënësve, mësimdhënësve dhe prindërit. KKSH inkurajon që në këtë ditë të rëndësishme, që shënon një fillim të ri në rrugëtimin drejt diturisë dhe ndërtimit të një të ardhmeje të ndritur të reflektohet njëkohësisht edhe për të ardhmen e Preshevë, Bujanocit dhe Medvegjës. 

   

 • Musliu në Konferencën e organizuar nga Federata e Paqes Universale

  13.7.2016 00:54

  Në konferencën evropiane mbi lidershipin e organizuar nga Federata e Paqes Universale me temën “Roli dhe rëndësia e shqiptarëpve për paqen e qëndrueshme në Ballkan” mori pjesë edhe kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu. 

   

 • URIME FESTA E FITER BAJRAMIT

  5.7.2016 01:45

  Këshilli Kombëtar Shqiptar uron të gjithë besimtarët mysliman me rastin e festës së Fitër Bajramit.
  Këto ditë madhështore të cilat bartin në vete vlerën e devotshmërisë, humanitetit, sakrificës, barazisë në mes të njerëzve, urojmë që të gjithë besimtarët ti gjejë në harmoni, tolerancë, unitet, e mbarësi në të gjitha sferat.

   

 • KRYETARI MUSLIU PRITI NË TAKIM DEPUTETET NGA KOSOVA

  24.6.2016 16:16

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar, kryetari  i KKSH-së Jonuz Musliu priti sot në takim një grup deputetesh nga Parlamenti i Republikës së Kosovës udhëhequr nga Blerta Deliu nën përcjelljen e ambasadorit të Kosovës Valdet Sadiku.
  Kryetari Musliu e njoftoi me rrjedhat e KKSH-së, punën, orientimet dhe çështjet që presin të zgjidhen duke vënë theksin në çështjet e arsimit, kulturës, informimit dhe përdorimit zyrtarë të gjuhës dhe shkrimit shqip, sikur dhe çështjet me rëndësi të veçant për shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës

   

 • URIMЕ MUAJI I RAMAZANIT

  7.6.2016 08:46

  Të nderuar vëllezër dhe motra;
  Me rastin e fillimit të muajit të Shenjtë të Ramazanit, Kryetari, Jonuz Musliu në emër të Këshillit Kombëtar Shqiptar, i uron të gjithë besimtarët mysliman.
  Uroj që ky muaj të sjell paqe, shëndet, harmoni, begati dhe lusim All-llahun e Plotfuqishëm që të na e lehtësojë agjërimin dhe të na i pranojë veprat e mira.
  Me këtë rast dua që të uroj të  gjithë besimtarët mysliman të Luginës së Preshevës që në këtë muaj të madhërishëm, Zoti fuqiplotë t’i mëshirojë dhe bashkojë rreth begative dhe mirësive të pa funda që i ka ky muaj, është shprehur i pari i KKSh-së

   

 • Bashkëpunimi i qytetarëve me KKSH-në sjell afirmimin e gjuhes shqipe në organet shtetërore

  3.6.2016 07:15

  Ombudsmani republikan me Rekomandimin e datës 24 prill 2016 në rastin Këshilli kombëtar shqiptar kundër Entit republikan për sigurime shëndetësore, ka vërtetuar që dega e Entit për Bujanoc ka bërë shkelje në punë në dëm të të drejtave të Këshillit lidhur me përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe me shkrimin e saj.

   

 • Kryetari Musliu Uron Kosovën për anëtarësimin në UEFA

  4.5.2016 13:51

  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu shpreh përgëzimet më të sinqerta për anëtarësimin e Kosovës në Federatën Evropiane të Fudbollit.
  Anëtarësimi i Federatës së Fudbollit të Kosovës në Federatën Evropiane të Fudbollit, pra në UEFA është një e arritur e madhe jo vetëm për fudbollin në Kosovë, por edhe për vetë Republikën e Kosovës e cila gradualisht po anëtarsohet si shtet në institucionet evropiane e ndërkombëtare.


   

 • Seanc e jashtëzakonshme, thirrje për protestë

  17.2.2016 11:52

  Me ftesë të krytarit të Këshilli kombëtar shqiptar Jonuz Musliu, Këshilli sot (13 shkurt 2016) mbajti seancë të jashtëzakonshme me pikë të veçantë të rendit të ditës, Njoftimi dhe shqyrtimi rreth problematikës së teksteve mësimore për shkollat fillore të dhuruara si donacion nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë të Republikës së Kosovës. 

   

 • Kryetari Musliu takohet me Kevin Furey‏

  10.2.2016 13:04

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH) në Bujanoc, kryetari Jonuz Musliu priti në një takim pune zyrtarin e lartë të Ambasadës të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Drejtat e Njeriut Kevin Furey. 


   

 • Reagim i KKSH-se ndaj deklaratave te Zoran Stankoviq

  25.1.2016 12:32

  Këshilli Kombëtar Shqiptar reagon ndaj deklaratave të Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë të bëra në disa portale dhe web faqen zyrtare të këtij organi..

   

 • Musliu takoi Zëvendës kryeministrin Shala‏

  14.1.2016 11:28

  Në selinë e Keshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu sot realizoi një takim me një delegacion nga Republika e Kosovës i prirë nga zv/kryeministrin dhe ministrin e kulturës, rinisë dhe sportit, Kujtim Shala  dhe i përcjellur nga Ambasadori në Beograd i Republikës së Kosovës, Valdet Sadiku. Kryetari Musliu paraqiti para zv/kryeministrit Shala, jo vetëm gjendjen e përgjithshme politike dhe të sigurisë, por edhe me sfidat me të cilat janë duke u përballur, KKSH dh shqiptarët e Luginën e Preshevë si dhe çështjet që presin të zgjidhen duke vërë theksin në çështjet e arsimit, kulturës, informimit dhe përdorimit zyrtarë të gjuhës dhe shkrimit shqip si kompetenca ekskluzive dhe çështjet me rëndësi të veçant për shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës


   

 • Musliu takoi deputeten Vjosa Osmani

  23.12.2015 12:00

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar, kryetari  i KKSH-së Jonuz Musliu priti sot në takim depteten e Parlamentit të Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani.
  Kryetari Musliu e njoftoi me rrjedhat e KKSH-së, punën, orientimet dhe çështjet që presin të zgjidhen duke vërë theksin në çështjet e arsimit, kulturës, informimit dhe përdorimit zyrtarë të gjuhës dhe shkrimit shqip si kompetenca ekskluzive dhe çështjet me rëndësi të veçant për shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës

   

 • Kryetari i KKSH-së, Jonuz Musliu, priti sot në takim ambasadorin e Kosovës të akredituar në Beograd, z. Valdet Sadiku dhe zv. Amir Haziri

  2.12.2015 22:52

  Në këtë takim kryesisht u bisedua për moslejimin e teksteve shkollore 

  nga ana e autoriteteve shtetërore, të dhuruara si donacion nga Republika e Kosovës. 
  Gjithashtu tema të takimit ishin edhe aktivitetet  e vazhdueshme të Këshilllit në kuadër të
   fushëveprimtarisë së tij.


   

 • Vizita e Komisionin për Edukim dhe Mjetet e Informimit Publik‏

  17.11.2015 08:32

  Në zyret e Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu ka pritur sot Komisionin për Edukim dhe Mjetet e Informimit Publik të Parlamentit Republikës së Shqipërisë të kryesiur nga Alfred Peza. 

   

 • Bojkotim i orsë së parë në dy ndërrimet në të gjitha shkollat shqipe

  26.10.2015 11:16

  Njoftohen të gjitha mediat se nga takimi i mbajtur më 24.10.2015 në mes Këshillit Kombëtar Shqiptar dhe aktivit të drejtorave të shkollave fillore dhe të mesme me mësim në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës, ku është shqyrtuar situata e krijuar rreth teksteve mësimore për shkolla fillore. Është vendosur që më 27.10.2015 (e Martë) të bojkotohet mësimi i orsë së parë, për dy ndërrimet, në të gjitha shkollat me mësim në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës. 


   

 • Kryetari Musliu në vizitë dy ditore në Edrene

  22.10.2015 08:39

  Me ftesën e Presidentes së Qendrës Osmane në Edrene dhe Kryetaren e Shoqatës së Miqëve dhe Diasporës Turke, aktivistes Kiymet Kara, kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu është në një vizitë dy ditore në Edrene të Turqisë.
  Që në orët e mëngjesit së sotëm, kryetari Musliu zhvilloi takime të ndara me Guvernatorin e Edrenes, Dursun Ali Shahin,  Zëvendës guvernator Salih Altinok dhe zyrtarin e lartë Mustafa Karslioğlu

   

 • Kryetari Musliu i drejtohet UEFA-së

  19.10.2015 13:21

  Kryetari Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu sot iu ka drejtuar me një shkresë autoriteteve të Unionit të Shoqatave Evropiane të Futbollit (UEFA) në Nyon të Zvicrës lidhur me arrestimet e shqiptarëve në komunën e Bujanocit.

   

 • Kryetari Musliu takime të rëndësishme në Crans Montana‏

  19.10.2015 12:37

  Gjatë Forumit të Crans Montana në Samitin e 17 Ndërkombëtar mbi Krimin Transnacional, Forumin për Siguri Kombëtare dhe Globale në Zhenvë (Zvicër), kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu përveç agjendës së parapërcaktuar, ka zhvilluar takime të rëndësishme me zyrtar të ndryshëm.

   

 • Festival Ballkanik edhe në Bujanoc

  12.10.2015 22:14

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu me bashkëpunëtorët ka pritur në një takim tejet miqësor kryetarin e shoqërisë kulturoro-artistike “Nakem” nga Bursa e Turqisë, Emir Pehlivan.

   

 • NJOFTIM‏

  12.10.2015 21:59

  LISTA E KANDIDATEVE PER TESTIMIT Ne vazhdim po iu dergojm njoftimin e Ministrisë së Arsimit dhe Sportit per kandidatët nga Bujanovci dhe Presheva që kanë aplikuar për programin e integruar të studimit në “Mjekësi e përgjithshme” per TESTIM.

   

 • Kryetari Musliu Takoi te rinjet nga Sanxhaku

  6.10.2015 02:26

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu priti në takim një grup prej 20 të rinjve boshnjak nga Sanxhaku dhe shqiptarë nga Lugina e Preshevës, të organizuar nga Iniciativa Akademike Forum 10 në kuadër të programit të këmbimit, qëllimi i së cilit është njohja me punën dhe aktivitetet Këshillit Kombëtar Shqiptar mbështetur nga Fondacioni për Shoqëri të Hapur.

   

 • Kryetari i KKSH-së merë mirnjohje nga Bursa

  25.9.2015 11:55

  Kryetari Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu sot ka pranuar Mirënjohjen nga kryetari i shoqërisë kulturoro-artistike “Nakem” nga Bursa e Turkisë, Emir Pehlivan.
  Mirënjohja iu është ndarë me rastin e organizimit të 10 të Festivalit Ndëkombëtar Ballkanik të folklorit në Bursa të cilën ia dorëzoi drejtori i SHKA “Jehona” Abdurrahman Murati.

   

 • URIME FESTA E KURBAN BAJRAMIT

  25.9.2015 09:14

  Në emër të Këshilli Kombëtar Shqiptar, kryetari Jonuz Musliu, uron të gjithë besimtarët  mysliman me rastin e festës së Kurban Bajramit.
  Për ne kjo festë simbolizon sakrificën dhe besimin në Zotin, mirëkuptimin dhe dashurinë për të gjithë njerëzit, e veçmas për ata që janë në gjendje më të vështirë sociale dhe kanë nevojë për dorën e ndihmës nga shoqëria.


   

 • TË NDIHMOJMË ATA QË KANË MË SË SHUMTI NEVOJË

  23.9.2015 23:38

  Në selin e Këshillit Kombëtar Shqiptarë (KKSH), zv/kryetari dhe sekretari, Edmond Isufi dhe Enver Memeti pritën në një takim përfaqësuesit e shoqatës humanitare “Hasene” me në krye me Isak Eroglu si dhe shoqëruesit Mehmet Kahraman e Serkan Ulusoy në kuadër të fushtës së kurbanit “Qurban is batter when you share”.


   

 • Shqipja rikthehet në sheshin e Bujanocit

  22.9.2015 09:41

  Në sheshin kryesor në Bujanoc gjuha shqipe është rikthyer sërish në vendin që e kishte dikur.
  Zyrtarët përgjegjës nga Drejtorati për Ndërtim, pas kërkesës nga Këshilli Kombëtar Shqiptar, ka rikthyer shkrimin shqip në tabelën që shënonte hapësirën e këmbësorëve.
  Në këtë tabelë nga persona ende të panjohur, ishte fshirë shkrimi shqip (Zonë këmbësorësh) duke lënë vetëm atë në gjuhën serbe (Pešačka zona).


   

 • Lugina kërkon reciprocitet me veriun

  28.8.2015 12:47

  Shqiptarët e Luginës së Preshevës janë më të diskriminuarit në rajon, kjo me vetë faktin që nuk kanë implementuar Marrëveshjen e Konçulit të vitit 2001.

   

 • URGJENTISHT TË VEPROHET‏

  26.8.2015 11:45

  Duke vëzhguar rrjedhat politike rajonale, e posaçërisht me marrëveshjen e fundit të nënshkruar në Bruksel nga Prishtina dhe Beogradi, Këshilli Kombëtar Shqiptar shpreh indinjatën e thellë për pozitën e shqiptarëve në Luginën e Preshevës, përkatësisht në realizimin e drejtave individuale dhe kolektive. 

   

 • TË RRESPEKTOHET PËRDORIMI ZYRTAR I GJUHËS SHQIPE

  25.8.2015 14:10

  Ditë më par nga persona të panjohur janë dëmtuar disa tabela treguese në komunën Bujanocit, duke e fshirë mbishkrimin në gjuhën shqipe përkrah asaj serbe.
  Patur parsyshë që përdorimi i gjuhës shqipe dhe shkrimit të saj është e garantuar me ligjet përkatëse mbi përdorimin zyrtar të gjuhëve, njëkohësisht kjo është e garantuar edhe me konventat ndërkombëtare.

   

 • TË NDIHMOJMË REFUGJATËT

  25.8.2015 09:10

  Zhvillimet e fundit me emigrantët nga Siria në rajon dhe me fluksin e madh që po përballet komuna e Preshevës,  Këshillin Kombëtar Shqiptar ngitë shqetësime dhe kërkonë reagim humanitar nga bashkësia ndërkombëtare. Pamjet nga rajoni me trajtimin e këtyre emigrantve janë të tmerrshme, trishtuese dhe apsolutisht johumane. Gatishmëria e komunës së Preshevës për të trajtuar në mënyr humane është për tu përshëndetur ashtu edhe sjellja e qytetarëve shqiptarë nga kjo komunë. Njëkohësisht, duke rikujtuar të kaluarën jo të largët prej refugjatësh të shqiptarëve të Luginës së Preshevës, Këshilli Kombëtar Shqiptar vlerson lartë vendosmërinë, fisnikërinë, bujarinë dhe zemërgjërsinë për ti dalë në ndihmë emigrantëve si sjellje që është e establuar në traditën shqiptare të mikëpritjes. 

   

 • KKSH telegram ngushllimi Familjes Akademik Esat Stavileci

  18.8.2015 09:08

  Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, z.Jonuz Musliu sot ka dërguar një telegram ngushllimi Familjes Stavileci me rastin e ndarjes nga jeta të Akademik Esat Stavileci.
  Në telegram thuhet se: “Këshilli Kombëtar Shqiptar me pikëllim dhe dhembje të madhe e morëm lajmin për ndarjen nga jeta të Akademik Esat Stavilecit.

   

 • F.C. KOSOVA NGA MINHENI I NDANË MIRËNJOHJE KRYETARIT MUSLIU‏

  17.8.2015 09:24

  Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar Nënkryetari dhe Menaxheri i klubit fudbollistik nga Minheni i Gjermanisë F.C. Kosova, z. Lulzim Maliqi, ndau mirënjohje kryetarit të Këshillit Kombëtar Shqiptar, z. Jonuz Musliu për kontributin e dhënë. 
  Klubi Fudbollistik F.C. Kosova nga Minheni i Gjermanisë grumbullon talentë të fudbollit nga gjitha trevat shqiptare si i vetmi klub që mbledh shqiptarët e diasporës nga viti 1991


   

 • KKSH MBAN SEANCEN E VI‏

  17.8.2015 09:12

  Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH) dje ka mbajtur seancën e VI (gjashtë)  gjatë vitit 2015 në selinë e këtijë instituioni në Bujanoc me fillim në orën 10:00h.
  Për këtë seancë të ftuar nga kryetari z. Jonuz Musliu, përveç shqyrtimit dhe aprovimit të procesverbalit nga seanca e V(e pestë) e Këshillit Kombëtar Shqiptar, ka propozuar edhe këto pika për rend dite: 1. Parapërgatitjet për vitin shkollor 2015/2016; 2. Dhënia e Mendimit për përkthimin e dokumentacionit për shkollat fillore dhe të mesme; 3. Shqyrtimi i kërkesave të parashtruara ndaj KKSH si dhe 4. Të ndryshme.
  Të gjitha pikat e rendit të ditës janë aprovuar pas shqyrtimit nga anëtarët e Këshillit Kombëtar Shqiptar.

   

 • Amëza e Shqiptarëve në Serbi” qëndron në KKSH-ë

  24.7.2015 09:06

  Në selin e Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari i Organit Ekzekutiv (OE), Shukri Ymeri dhe anëtari Musli Rashiti pritën në një takim delegacionin e Shoqatës “Amëza e Shqiptarëve në Serbi” me në krye Demo Berisha nga Novi Sadi
  Fillimisht, kryetari Ymeri i falenderoi për vizitin që po i bëjnë KKSH-së duke theksuar “Këshilli Kombëtar Shqiptar është institucion i gjithë shqiptarëve në Serbi. Pra, kjo është edhe shtëpia e juaja.” Kryetari Ymeri më tej shprehu gadishmërin për të bashkëpunuar dhe ndihmuar “në rujtjen e gjuhës, kulturës dhe traditës së shqiptarëve edhe në Vojdinë dhe shqiptarëve gjetkë nëpër Serbi”.

   

 • Këshilli Kombëtar Shqiptar dënon ashpër aktet e abuzimit dhe dhunës në fshatin Konçul

  24.7.2015 09:00

  Me rastin e bastisjeve të kryera nga ana e pjestarëve të policisë speciale, në mëngjesin e 22.07.2015, në shtëpinë e kryetarit të Këshillit Kombëtar Shqiptar dhe njëherit kryetarit të Kuvendit komunal të Bujanocit, Jonuz Musliu, si dhe në dy shtëpi tjera në fshatin Konçul, me urdhër të prokurorisë speciale për krim të organizuar nga Beogradi, me ç`rast jan arrestuar djali i kryetarit të KKSH dhe njiherit kryetarit  të KK në Bujanoc dhe dy persona tjerë nga fshati Konçul.